Posted by: BestOneOfFour | 14 Februari 2017

Kanser punca 13.56 peratus kematian di Malaysia

Kanser menyumbang sebanyak 13.56 peratus kematian di Malaysia tahun lepas, kata Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Beliau berkata ia merupakan penyebab ketiga kematian di negara ini selepas penyakit pada sistem pernafasan iaitu 18.54 peratus dan penyakit pada sistem peredaran 22.77 peratus.

Dr Noor Hisham berkata berdasarkan MNCR (Laporan Pendaftaran Kanser Kebangsaan) 2007-2011, seramai 103,507 kes kanser baharu didiagnosis di Malaysia bagi tempoh berkenaan, yang mana 46,794 kes (45.2 peratus) merupakan pesakit lelaki manakala wanita sebanyak 56,713 kes (54.8 peratus).

“Seperti yang dinyatakan dalam laporan itu, risiko lelaki mendapat kanser ialah satu dalam 10 manakala wanita satu dalam sembilan.

“Lima kanser yang paling biasa dihidapi lelaki ialah kanser kolorektum sebanyak 16.3 peratus, paru-paru (15.8 peratus), nasofarinks (8.1 peratus), limfoma (6.8 peratus) dan prostat (6.7 peratus),” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bagi wanita pula, lima kanser yang biasa dikesan golongan itu ialah kanser payudara sebanyak 32.1 peratus, kolorektum (10.7 peratus), serviks uteri (7.7 peratus), ovari (6.1 peratus) dan paru-paru (5.6 peratus).

Dr Noor Hisham berkata laporan MNCR seterusnya adalah bagi data dari tahun 2012 hingga 2014 dan kini ia sedang dalam proses menyiapkan pengumpulan data.

Beliau berkata Daftar Kanser Malaysia menuju ke arah automasi pemberitahuan kanser dengan menggunakan Sistem Maklumat Daftar Pesakit (PRIS).

Sistem itu merupakan aplikasi web dibangunkan oleh Health Informatics Centre (HIC) Kementerian Kesihatan yang akan dilancarkan tidak lama lagi.

“PRIS merupakan aplikasi web yang mana data boleh didaftarkan secara elektronik dan akhirnya disalurkan ke Gudang Data Kesihatan Kebangsaan (MyHDW).

“Sistem ini dijangka akan membantu pengumpulan data lebih cepat dan memudahkan penerbitan laporan pendaftaran itu,” katanya.

– BERNAMA

Posted by: BestOneOfFour | 8 Februari 2017

IKHTIAR SEMBUH DARI KANSER

Telah mencuba pelbagai produk yang berada dipasaran, namun tiada kesesuaian & kebekesanan. Alhamdulillah setelah mengamalkan Bromilin, Amigdalin & cream Fujuen, Alhamdullilah… penyakit yang dideritai sekian lama semakin berkurangan & dalam proses penyembuhan.

kanser-rawatan-alternatif

testimoni-bromilin-amigdalin-cream-fujuen-copy

Apa tunggu lagi?
Tempah dan cuba sekarang kepada diri anda dan insan tersayang.

Apa kata mereka 👇

✔ Sbb tu nak order lagi ni… Yg hitam2 tinggal satu je… itu pun dah pudar… Mungkin botol kedua boleh clear semua in shaa Allah! – Kanser payudara tahap 4

✔ Adek akk pakaikan anak dia kena ekzema… clear! Letak kat jerawat pun clear… happy dia org…

👉“Adik akak yang sapu krim tu untuk luka kanser payudara tu macam mana?” 👇

✔ Dia dah x payah g buat dressing lagi… buat sendiri je… luka dah kering n dah nak baik… colour dah dekat colour skin. – Kanser payudara tahap 4

Kanser Payudara, Prostat & lain2:
*Bromilin
*Amigdalin
*Cream Fujuen (Untuk Luka / bengkak)

Cream Fujuen : (Kesan Seawal 3-5 Hari)
Luka Kanser
Luka Kencing Manis
Ekzema & Psoriasis
Jerawat
… dan sebarang luka.

Sebarang pertanyaan sila whatsapp ketalian : 0133016699

Posted by: BestOneOfFour | 8 Februari 2017

KHASIAT BUAH NENAS DAN BIJI APRIKOT UNTUK KANSER

Dalam biji aprikot ini terkandungnya Amigdalin, yang juga dikenali sebagai Laetrile atau Nitrilosides. Nama ringkasnya adalah vitamin B17. B17 ini dapat membantu membunuh sel kanser dalam badan kita.

rawatan-alternatif

Seperti sedia maklum, badan kita sentiasa mencipta sel kanser setiap masa. Biasanya sistem imun dapat membunuh sel kanser tersebut. Akan tetapi, pada saat kita berada dalam keadaan tertekan atau tubuh badan kita berada dalam kondisi yang sangat lemah dan terdedah pula kepada persekitaran karsinogen, sel kanser menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk dimusnahkan oleh sistem imun.

Sebenarnya, terdapat banyak cara yang boleh digunakan untuk melawan kanser. Salah satunya ialah dengan membina sistem imun yang sangat kuat dan dapat melindungi anda daripada kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplemen yang mengandungi antioksida yang dapat melawan karsinogen dalam badan seperti vitamin B17.

Walau bagaimanapun, B17 (Amigdalin) menggunakan cara yang sangat unik iaitu bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel kanser secara langsung jika diambil bersama Bromilin.

Oleh kerana sel-sel kanser dilindungi daripada dinding-dinding protin disekelilingnya, antibodi sistem imun gagal mengesan dan memusnahkannya. Bromelin bertindak menghadam selaput protin disekeliling sel-sel kanser untuk membolehkan sistem imun mengesan dan memusnahkannya. Itulah sebabnya bromelin merupakan suplemen penting dalam kebanyakkan protokol alternatif kanser yang bertindak sebagai pemusnah lapisan protin yang melindungi sel kanser dan memudahkan B17 membunuh sel kanser. Selagi tembok protin ini tidak dapat dimusnahkan selagi itulah sel kanser akan terselamat dari serangan antibodi badan.

“Tiap-tiap penyakit itu (ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah”

👉 Sebarang pertanyaan tentang harga & pembelian sila : Whatsapp ketalian 013-301 6699

Older Posts »

Kategori