Posted by: BestOneOfFour | 11 Februari 2018

Kanser Tidak Lagi Membunuh

Seperti sedia maklum, badan kita sentiasa mencipta sel kanser setiap masa. Biasanya sistem imun dapat membunuh sel tersebut. Akan tetapi, pada saat kita berada dalam keadaan tertekan atau tubuh badan kita berada dalam kondisi yang sangat lemah dan terdedah pula kepada persekitaran karsinogen, sel barah/abnormal menjadi sangat kuat sehingga tidak mampu untuk dimusnahkan oleh sistem imun.

Sebenarnya, terdapat banyak cara yang boleh digunakan untuk melawan barah. Salah satunya ialah dengan membina sistem imun yang sangat kuat dan dapat melindungi anda daripada barah. Satu lagi adalah menggunakan suplemen yang mengandungi antioksida yang dapat melawan karsinogen dalam badan seperti biji aprikot & buah nenas.

Vitamin yang terdapat dalam biji aprikot menggunakan cara yang sangat unik iaitu bekerjasama dengan sistem imun. Pengambilan bromelin dan aprikot secara konsisten mampu meningkatkan kesihatan sekaligus membantu mengurangkan risiko menghidap penyakit-penyakit kronik metabolik & proses penggantian sel berjalan dengan lancar. Sel-sel yang rosak dan mati tu akan dimusnahkan dan di ganti semula dengan sel baru yang lebih sihat.

Bromilin : Enzim ini memiliki kemampuan menguraikan struktur kompleks protein sehingga lebih mudah diserap tubuh. Untuk pesakit barah/ketumbuhan ianya berfungsi untuk memecahkan lapisan protein yang melindungi sel2 kenser. B17 tidak mampu menyerang sel2 kanser jika selaput protein melindungi sel tersebut. Itulah sebabnya bromelin merupakan suplemen penting dalam kebanyakkan protokol alternatif yang bertindak sebagai pemusnah lapisan protin yang melindungi sel dan memudahkan vitamin di dalam biji aprikot membunuh sel barah. Selagi tembok protin ini tidak dapat dimusnahkan selagi itulah sel barah akan terselamat dari serangan antibodi badan.

“Tiap-tiap penyakit itu (ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah”

Oleh itu, kita amat dituntut supaya menjaga kesihatan kerana “sihat” merupakan anugerah berharga dari Allah Subahanahu Wata’ala. Akhirnya sama-samalah kita berdoa semoga dikurniakan kesihatan tubuh badan dan jiwa rohani yang baik supaya kita dapat beramal ibadah dengan lebih sempurna.

Berminat untuk mendapatkannya sila whatsapp terus dengan klik link https://www.wasap.my/60133016699/BROMELIN-APRIKOT

Advertisements

Sila berikan alamat email anda yang betul untuk tujuan saya membalas soalan yang diajukan.

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: