Posted by: BestOneOfFour | 29 Disember 2012

Khasiat Biji Aprikot terhadap Tekanan Darah tinggi, Kolesterol Tinggi & Atherosclerosis.

Alhamdulillah, permintaan terhadap biji aprikot sungguh tinggi! Mula-mula, ada yang tidak tahu tentang khasiat biji ini, Alhamdulillah, setelah pengguna sendiri mencuba dan merasai keberkesanannya, repeat order sangat tinggi. Lagipun, dengan harga yang ditawarkan dan berkongsi khasiat biji aprikot ini dengan harga yang mampu dikecapi dan dimiliki oleh sesiapun. Yang penting, kita sama-sama istiqamah menjaga kesihatan sistem badan demi masa depan.

Terlalu banyak khasiat biji aprikot ini untuk kesihatan badan. Selain KANSER, khasiat biji ini juga untuk pesakit yang mengidap tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan atherosclerosis (punca kepada sakit jantung & strok!).

Selain mampu menurunkan tekanan darah tinggi (Dr. M. Haas, 2008), zat-zat yang terkandung di dalam biji aprikot terbukti berkesan menurunkan paras kolesterol di dalam badan manusia. Kenyataan ini telah dibuktikan oleh kajian klinikal yang dilakukan Prof Hanna Salman (melalui kajian klinikal & saintifik, 2012). Sebelum itu, hujah ini juga telah dibuktikan oleh kajian Diskerson & Gibson (2008). Dua kajian yang berasingan ini telah mengkaji bahawa amalan memakan biji aprikot (untuk dos yang telah ditetapkan) mampu menurunkan tekanan darah tingi dan menurunkan paras kolesterol di dalam badan manusia.

Tahukah kita bahawa tekanan darah tinggi dikenali sebagai silent killer! Kerana ia boleh meragut nyawa seandainya bacaan paras tekanan darah terlalu tinggi tidak dicegah/dirawat.

Manakala  kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan berlakunya atherosclerosis. Apa itu atherosclerosis? Atherosclerosis adalah penyempitan dan pengerasan arteri jantung manusia.

Atherosclerosis merupakan titik tolak punca kepada SERANGAN JANTUNG DAN STROKE! 

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI

Advertisements

Sila berikan alamat email anda yang betul untuk tujuan saya membalas soalan yang diajukan.

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: