Posted by: BestOneOfFour | 20 Jun 2012

Bolehkah saya mencegah diri saya dari diserang kanser jika saya amalkan B17 setiap hari?

Pada hakikatnya, tiada 100% jaminan bahawa kita boleh mencegah dari mendapat penyakit kanser jika mengamalkan vitamin B17 setiap hari. Malah tiada jaminan seumpama ini untuk penyakit apa saja dengan cara apa sekalipun… kerana kita hanya mampu berusaha dan kemudiannya bertawakkal. Allah penentunya. Apa yang saya boleh nyatakan ialah dengan mengamalkan vitamin B17, kebarangkalian untuk diserang penyakit kanser sangat nipis.

Dikawasan terpencil iaitu di pergunungan Himalaya, diantara Pakistan Barat dan India serta China, terletaknya satu kawasan yang dipanggil Hunza.  Masyarakat di sini terkenal di seluruh dunia tentang umur mereka yang panjang dan kesihatan mereka yang sangt baik pada usia lanjut. Umur yang mencecah lebih dari 100 tahun adalah biasa di sana.  Banyak kumpulan pakar kesihatan dari seluruh pelusuk dunia yang telah melawat masyarakat ini membuat laporan bahawa TIDAK PERNAH ada kes kanser di Hunza. Secara puratanya diet pemakanan masyarakat Hunza mengandungi lebih dari 200 kali ganda nitriloside jika dibanding dengan diet masyarakat di Amerika.  Malah, di Hunza, kekayaan seseorang dikira pada jumlah pokok aprikot yang dimilikinya!

Putera rajanya dengan gembiranya mengesahkan bahawa yang di sana rakyatnya sudah menjadi kebiasaan mereka makan 30-50 biji aprikot sebagai snek selepas makan tengahari. Kaum wanita di Hunza juga terkenal dengan kulit yang sangat halus sekalipun diusia yang lanjut. Secara umumnya, wajah mereka kelihatan 15 hingga 20 tahun lebih muda dari mereka dari negara lain yang sama usia dengan mereka. Mereka mendakwa bahawa rahsia kecantikan mereka ialah minyak aprikot yang mereka sapu pada kulit mereka setiap hari.

Penting : Apabila kaum Hunzakuts berhijrah ke negara lain dan menukar diet pemakanan mereka, mereka akhirnya mengidap penyakit-penyakit yang tidak biasa wujud di tempat mereka termasuklah kanser. Informasi ini sekadar untuk dijadikan contoh yang menunjukkan pengalaman biji aprikot sedikit sebanyak menyumbang kepada pencegahan segala jenis kanser. Dari contoh ini, kami mencadangkan pengamalan biji aprikot dalam diet harian sepanjang hidup kita untuk mengelakkan kanser dan penyakit-penyakit kronik lainnya.  Berdasarkan kepada kajian yang dibuat oleh Dr.Krebbs yang tertulis di dalam buku “World Without Cancer” kita dicadangkan makan paling kurang 7 biji aprikot setiap hari untuk tujuan pencegahan kanser.( bersamaan 4-6 kapsul sehari).

Advertisements

Sila berikan alamat email anda yang betul untuk tujuan saya membalas soalan yang diajukan.

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: